sierpnia 02, 2014

Ochładzam się z melonem

Pomysł na upalne dni wziął się... z arbuza, który wyglądał tak, jakby marszczył się ze smutku, że nikt go z tej lodówki nie chce przygarnąć i naraz zjeść. Postanowiłam wykroić kulki i zamrozić je w plastikowym pudełku po lodach.
Kuleczki jako że pełne soczystego soku z bardzo dojrzałego arbuza zamieniły się w lodowe kule i świetnie nadają się na ochłodę do wody mineralnej. Nadają rzeźkiego arbuzowego smaku i aromatu i w dodatku świetnie wyglądają. Wystarczy mieć gałkownicę do arbuza lub - tak jak ja - zwykłą gałkownicę do lodów i też się wspaniale uda.

Przepis prosty!
Smacznego popijania! ;D

4 komentarze:

  1. Idealne na upalne dni :)
    Ja zamiast arbuza wrzucam zamrożone truskawki - też są pyyycha :)

    Pozdrawiam !
    http://tochangeyourlive.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Świetny pomysł :> Muszę wypróbować :)

      Usuń
  2. Muszę wypróbować latem gdy będzie gorąco.

    OdpowiedzUsuń

Cieszę się, że jesteś i dziękuję za Twój komentarz. Każdy jest dla mnie na wagę złota.
Jest bardzo prawdopodobne, że do Ciebie zajrzę.

Spodobał Ci się blog ---> zaobserwuj!

Proszę, nie zostawiaj adresów do swoich wpisów i artykułów.
Pozdrawiam gorąco!
E. L.

TOP