listopada 10, 2014

Kulinarny tydzień FOTO COOKING

Tydzień ten pełen był kulinarnych dobroci. Mialam okazje spróbować francuskiej kuchni w przyzwoitej restauracji, zrobić pierwsze w życiu tiramisu na przyjazd gościa z dalekiego kraju i odpocząć przy dobrych smakach weekendowych dobroci.


Francuskie placuszki ze szpinakiem i serem feta jako przystawka. Zjedzone ze smakiem.



Ciacho tiramisu okazało się tortem. 
Biszkopt nasączony likierem i przełożony tajemniczym kremem z mascarpone. 
Idealne na przywitanie po długim czasie rozłąki. Wreszcie doczekałam się na moją miłość.


Mieszanka bakalii do pogryzania. 
Wśród nich znalazły się: migdały, żurawina, orzechy włoskie, pestko dyni. Balakie nadały się do towarzyszenia przy ogladaniu kabaretów w tv.


Pizzerinki z pomidorami gościły nie raz na kolację. Przepis własny. 

11 komentarzy:

  1. prosze o przepis na pizzerinki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Aż ślinka cieknie jak się patrzy na tyle pysznego jedzonka!

    Pozdrawiam

    fitfunmamarun.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Trochę się tego nazbierało. Z wyglądu te rzeczy nie wyglądają na fit, ale chętnie zobaczę ich skład w przepisach ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Owszem, placuszki może mniej i tort tiramisu. Lecz każdemu czasem potrzeba trochę odstępstwa. Z reguły jakoś nie ciągnie mnie do słodkiego ani do dużych ilości ziemniaków.

      Usuń
  4. Uwielbiam połączenie szpinaku z fetą. Wszystkie dania wyglądają ekstra :)

    OdpowiedzUsuń
  5. o mamusiu jakie pysznosci........ wlasnie chodzi za mna szpinak :D

    OdpowiedzUsuń

Cieszę się, że jesteś i dziękuję za Twój komentarz. Każdy jest dla mnie na wagę złota.
Jest bardzo prawdopodobne, że do Ciebie zajrzę.

Spodobał Ci się blog ---> zaobserwuj!

Proszę, nie zostawiaj adresów do swoich wpisów i artykułów.
Pozdrawiam gorąco!
E. L.

TOP